Andreu Curto surt de Brians I després de 24 dies de presó per participar a un piquet del 29-M

JESÚS RODRÍGUEZ | 22/06/2012 per La Directa

El jutjat d’instrucció 5 de Barcelona ha decretat la posada en llibertat d’Andreu, el jove tortosí que es troba a la presó de Brians I des de fa més de tres setmanes per la seva participació a un piquet de la vaga general del 29 de març al barri de Sants de Barcelona. Durant l’últim mes s’han fet nombroses mobilitzacions per a reclamar-ne la seva posada en llibertat. Una manifestació a Sants, una altra a Tortosa i una marxa al centre de Barcelona, així com nombroses concentracions al llarg de tot el territori han estat constants durant aquestes setmanes.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre, el Casal Panxampla, Maulets, Alerta Solidària i l’Assemblea de Barri de Sants, entre d’altres, han fet una àmplia campanya de suport al jove. Curto ha abandonat el centre penitenciari aquesta tarda, poc abans de les 18h. desenes de persones li han donat la benvinguda a les portes del recinte penitenciari al municipi de Sant Esteve Sesrovires.

Rubén, l’altre jove que va ser empresonat juntament amb ell va quedar en llibertat ara fa 10 dies. Amb la posada en llibertat d’Andreu Curto ja no queda cap persona empresonada per la seva participació a piquets i manifestacions de la vaga general. En total, al llarg dels últims 3 mesos, el Departament d’Interior ha efectuat 106 detencions relacionades amb l’aturada contra la reforma laboral. Avui al vespre, a partir de les 20h, s’ha convocat un acte de benvinguda al centre social Can Vies de Sants.


Video: La criminalització de la dissidència i abusos policials a Catalunya

Podeu veure el video a bambuser.com

http://bambuser.com/v/2716550


Concentración en solidaridad con Eva. Lunes 11 de junio a las 9:30 en la Ciudad de la Justicia

NOTIFICACIÓN DE CITACIÓN JUDICIAL PARA LA COMPAÑERA EVA, AFILIADA AL SINDICATO DE ADMINISTRACIÓN PÚBLICA DE LA CGT DE BARCELONA, POR DILIGENCIAS SOBRE LA JORNADA DE HUELGA GENERAL DEL 29M

La Jueza del Juzgado de Instrucción núm. 28 ha notificado a nuestra compañera Eva que debe comparecer el próximo lunes día 11, en calidad de denunciada. Esta citación forma parte del mismo expediente de Laura sobre los hechos en la Bolsa de Barcelona el pasado 29M.

Os convocamos a una concentración frente a la Ciutat de la Justícia para apoyar a nuestra compañera mientras se celebra su declaración. Debemos de continuar visibilizando que en la CGT si nos tocan a un@, nos tocan a tod@s.

No debemos bajar la guardia y debemos de continuar movilizándonos masiva e intensamente ante este nuevo ataque a nuestra organización por parte del Conseller Puig y de Manel Prat, director general de los Mossos d’Esquadra.

Os recordamos que el sábado 16 de junio está convocada una manifestación estatal contra la represión, los recortes sociales y la reforma laboral.

PROU REPRESSIÓ
PUIG DIMISSIÓ


Manifestació per Andreu i Ruben

Diverses entitats del barri de Sants de Barcelona han convocat una manifestació unitària per a exigir l’alliberament dels dos vaguistes del 29-M empresonats des de dimecres. La marxa en suport a Andreu C. i Ruben M. sortirà diumenge 3 de juny a les 12h des de la plaça de Joan Peiró (al costat de l’Estació de Sants).


Un jove activista en defensa de l’Ebre i un membre de Can Vies al CP Brians I

JESÚS RODRÍGUEZ | 31/05/2012 a La Directa

Va ser a dos quarts d’onze de la nit quan la magistrada va comunicar la seva decisió als advocats i a les famílies que esperaven a les portes de la Ciutat de la Justícia. L’Andreu i en Rubén, tots dos veïns de Sants, serien traslladats preventivament a un centre penitenciari arran de la seva participació en un piquet de la vaga general del 29 de març. Els altres tres manifestants que ahir van declarar van quedar en llibertat amb càrrecs. Els dos joves presos han passat dues nits al mòdul d’ingressos de La Model, al carrer Entença de Barcelona, i l’1 de juny al matí han estat traslladats a la presó Brians I, al terme municipal de Sant Esteves Sesrovires (Baix Llobregat). La jutgessa va prendre la decisió després d’un dia ple de pressions fora de l’habitual. A primera hora del matí, quan encara no havia tingut temps ni de supervisar l’expedient de la causa, va rebre la visita del fiscal del cas, qui malgrat no haver escoltat la declaració ni escoltat els advocats de la defensa, ja li va explicitar l’interés de l’acusació pública en aquest cas. I així va ser, al vespre quedava palès que la Fiscal en Cap Teresa Compte havia traslladat instruccions de demanar presó preventiva per als vaguistes.

Més d’un centenar de manifestants solidàries

Durant tot el dia, a l’exterior de l’edifici s’hi van aplegar més d’un centenar de persones, que passades les 22h van arribar a ser prop de 200. Van fer crits de suport als detinguts i van donar suport a les famílies. Les acusacions contra els empresonats es centren en els fets ocorreguts durant un piquet que va recórrer els carrers de Sants durant el matí del 29 de març. Estava format per prop de 400 persones i va circular pels principals centre neuràlgics del barri. La majoria d’establiments es trobaven tancats i secundaven la vaga, però a l’Estació de Sants, a una cadena de supermercats i a un taller mecànic d’una gran cadena d’automoció ubicat al carrer Tarragona hi va haver esbroncada i alguns enfrontaments. És en el marc d’aquests moments de tensió on s’ubiquen les acusacions contra els empresonats. Els denunciants són un empresari escandinau que regenta totes les paradetes de venda de souvenirs de l’Estació de Sants (conegut per ser víctima d’un cop de puny en un vídeo difós per 8tv), la caixera d’un supermercat que va denunciar l’entrada del piquet al seu establiment (on hi van desaparèixer objectes de valor) i el gerent del taller mecànic del carrer Tarragona (qui va perseguir el 29 de març amb barres de ferro i pals als integrants del piquet, un fet que no consta a l’expedient).

Un ebrenc militant de Maulets i un membre del CSA Can Vies

Andreu C. va ser detingut a dos quarts d’onze del matí al carrer Carreres Candi de Sants. Tres policies de paisà molt corpulents van pujar fins al seu domicili i van amenaçar amb tirar la porta a terra a patades. El jove originari de Tortosa, actual veí de Sants, va decidir sortir voluntàriament i sorprés davant la violenta escena. El veïnat de l’escala no entenia que estava passant. En vam poder ser testimonis quan ens disposàvem a pujar al domicili (la redacció de La Directa es troba molt aprop del lloc i ens hi vam desplaçar) i els agents ens van preguntar qui erem i que feiem allà. Per ràdio van comunicar a la central de Mossos que hi havia periodistes i que s’havia d’accelerar tot plegat. Un vehicle camuflat i amb els vidres tintats va aparcar davant del portal i dos agents van introduir-hi el noi, que en tot moment va mantenir la serenó i va aixecar el puny en reafirmació al seu compromís polític. L’Andreu és molt conegut a les Terres de l’Ebre, des de molt jove es va implicar en la lluita contra el transvasament de l’Ebre i milita a l’organització independentista Maulets. És promotor del Casal Popular Panxampla de Tortosa i en l’actualitat també és membre de l’assemblea del centre social Can Vies del barri de Sants de Barcelona. Rubén M. va ser detingut a quarts de dues de la tarda a la Rambla Brasil del mateix barri de Sants. Va baixar a comprar a una botiga del barri just abans de fer el dinar, però ja no va tornar. També és membre del centre social Can Vies, participa de l’organització de les festes alternatives de Sants i de les activitats de l’Assemblea de Barri de Sants. Fou detingut ara fa uns mesos sota l’acusació d’haver-se interposat al pas d’un diputat que entrava al Parlament de Catalunya en el marc de la jornada de lluita contra les retallades a les portes del parc de la Ciutadella el 15 de juny de l’any passat.


Declaració de suport a Xavier Palos

http://xavipalos.wordpress.com

Les entitats i persones que signem aquest escrit volem fer constar el següent:

PRIMER. El passat 25 de maig, Xavier Palos va rebre una notificació del Departament d’Interior de la Generalitat en què se l’acusa d’haver vulnerat la Llei de protecció de seguretat ciutadana per uns fets que no s’especifiquen i que, segons sembla, succeïren fa ara gairebé dos mesos, durant la vaga general del 29 de març. Aquell dia, en Xavier Palos va donar suport a la vaga, igual com ho van fer els seus companys i companyes de la cooperativa Trèvol i de la Xarxa d’Economia Solidària. Volem incidir en el fet que, durant la jornada, en cap moment no se’l va aturar, detenir, ni tan sols demanar la documentació, i com que a la notificació no s’especifica res més, ignorem encara els motius pels quals s’inicia un procediment penal contra ell.

SEGON. Xavier Palos és una persona activa des de fa molts anys en les entitats de l’economia social i solidària i fortament implicada en el teixit associatiu de Sant Andreu i la Sagrera, una implicació que ha comportat la seva presència en incomptables activitats i reunions tant reivindicatives com participatives. És només per aquest fet, per ser una persona força coneguda al barri, que la Guàrdia Urbana del Districte pot conèixer la seva adreça i haver-la fet arribar al Departament d’Interior.

TERCER. Per tot plegat no podem sinó considerar que l’obertura d’un procediment penal contra Xavier Palos és una acció injusta i sense fonament legal que s’emmarca dins un intent més ampli de criminalitzar la protesta ciutadana contra els constants retrocessos dels drets socials i laborals.

QUART. Ens reafirmen en les raons que ens van dur a les mobilitzacions de la vaga del 29M (l’oposició a la Reforma Laboral i les retallades socials), manifestem el nostre total suport a Xavier Palos, així com a tots els encausats en circumstàncies semblants a la seva, i exigim la retirada de tots els càrrecs i l’arxiu i el sobreseïment del cas.

Barcelona, 30 de maig de 2012

Envieu aquest formulari per donar suport a http://xavipalos.wordpress.com


Crónica y fotos acto Madrid zona sur apoyo Laura

El acto público organizado por militantes de CGT de la zona sur de Madrid reunió a 40 personas (más algún policía de paisano) en la plaza del ayuntamiento de Getafe.  Un acto que pretendía por un lado mostrar nuestra solidaridad con la compañera Laura Gómez y por otro debatir sobre las medidas represivas puestas en marcha para reprimir los movimientos sociales y el sindicalismo.

Comenzamos el acto informando de la excarcelación bajo fianza de Laura y viendo que no había terminado la lucha por su libertad. Contamos con la presencia de un abogado del Gabinete Jurídico Confederal que nos hizo una exposición extensa y fundamentada tanto del caso de Laura como de la estrategias represivas puestas en marcha por el gobierno para imponer los recortes sociales. Para finalizar se hizo un turno de micro abierto para que las y los participantes pudieran expresarse y dar sus opiniones sobre lo expuesto.

Aunque el acto era modesto, la sensación de los participantes era positiva ya que habíamos sacado la calle un debate necesario y el hecho de hacer la charla en la plaza del pueblo y no en un centro cerrado supuso también que mucha más gente que paseaba por allí se detuviera a escuchar y participara espontáneamente.


Videos: sortida de Laura de la presó

Adjuntem dos videos de la sortida de Laura de la presó

 


El jutjat de guàrdia decreta presó preventiva per a dos dels vaguistes del 29-M i llibertat sense fiança per altres vuit

La magistrada del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona ha decretat presó preventiva per dos vaguistes del 29-M del barri barceloní de Sants: Andreu C. i Ruben M. Altres tres han quedat en llibertat amb càrrecs, sense fiança: Jorge M. (també del barri de Sants) i Jordi A. i Nacho (tots dos militants del SEPC i la CAJEI de Sant Andreu). La jutgessa ha desestimat les acusacions que feien els mossos de pertinença a organització criminal.  Una altra de les persones detingudes el 29 de maig també va quedar en llibertat amb càrrecs, després de declarar davant del jutge a Reus. El jutge ha dictat per ell, com a mesura cautelar, la prohibició d’assistir a manifestacions fins la data del judici.

Ahir al matí, la policia va detenir cinc persones més acusant-les de participar en piquets i manifestacions de la vaga general del 29 de març. Una de les detencions es va produir a La Garriga (Juanma), una altra al barri de Sants de Barcelona (Andreu C.) i tres més a d’altres punts de la ciutat (Joan, Marc i Liberto). El noi detingut a Sants, Andreu C., va declarar ahir a la tarda i va ingressar a presó. Els altres quatre han passat a disposició judicial al llarg del matí d’avui, i després de declarar la jutgessa d’instrucció 2 de Barcelona n’ha decretat la llibertat amb càrrecs sense fiança. Per tres d’ells ha decretat la prohibició d’assistència a actes públics com manifestacions i concentracions durant el temps que s’instrueixi la causa.

Allau de concentracions solidàries

Alerta Solidària ha convocat concentracions arreu del territori «per proclamar que hem perdut la por». Desenes de persones s’han concentrat a les 16h de dimecres davant la comissaria dels mossos de Granollers en solidaritat amb en Juanma de La Garriga, i la resta dels detinguts. A les 19h hi ha convocades concentracions a Tarragona (Estàtua dels despullats), Reus (Plaça Mercadal), Capellades (Plaça Jacint Verdaguer), Sabadell (Plaça Robert) i Vilafranca del Penedès (Plaça de la Vila). Per avui, 31 de maig, també es preveuen concentracions solidàries. A les 19h, davant la delegació del govern espanyol de València i a la Plaça de l’Ajuntament de Cardedeu i de Sant Cugat.  A les 20h i 20.30h respectivament hi ha convocades concentracions a la Plaça del Pes de Vic i a la Plaça de Bunyola, a les Illes.

Nova ràtzia contra vaguistes del 29-M

Ahir va arrencar la nova ràtzia de detencions de vaguistes del passat 29 de març. El Departament d’Interior de la Generalitat treballava des de fa dos mesos en l’orquestració d’aquestes imputacions, amb l’elaboració d’extensos atestats amb tot tipus d’acusacions relatives a la participació a piquets i manifestacions durant la jornada de vaga general. En un comunicat els mossos acusen els detinguts de les accions contra la seu de Foment del Treball i el BBVA, així com d’haver participat d’un piquet al matí a l’Estació de Sants. Ahir van ser detingudes cinc persones detingudes, Ignacio P. i Jordi A. a Sant Andreu de Palomar (estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona i militants del SEPC i la CAJEI), i Rubén M. i Jorge M. al barri de Sants (un d’ells periodista que escriu a diversos mitjans alternatius). En aquest últim cas els agents de paisà el van anar a buscar al seu lloc de treball simulant que eren uns amics personals que volien parlar amb ell i, un cop al carrer, el van emmanillar i introduïr en un vehicle policial. La quarta detenció es va produir a dos quarts de dues de la tarda. La cinquena detenció es va produir a mitja tarda a Reus (també és militant de l’esquerra independentista), tot i que el vaguista està acusat de participar d’accions el 29 de març davant la seu de Foment del Treball a Barcelona.

Dues llistes d’activistes

Els mossos treballen amb dues llistes d’activistes, d’una banda algunes de les 22 persones identificades a través de la web de delacions ideada per Felip Puig (és el cas d’un dels detinguts aquest matí), i una altra llista de vaguistes que van ser identificats poc després del 29 de març, però que no havien estat imputats ni detinguts. Ahir va ser el torn també de la solidaritat, i més d’un centenar de persones amb pancartes van tallar el trànsit viari de la Travessera de les Corts, al davant de la comissaria dels mossos. La policia autonòmica ha explicat que després de la desena de detencions, enviarà notificacions a 13 persones que quedaran imputades per delictes lleus però no seran detingudes.

Els Mossos pretenien aplicar l’article 577 del codi penal

Els Mossos pretenien convèncer el jutjat de guàrdia de la presumpta comisió d’un delicte d’integració a organització de criminals (en el cas de quatre dels detinguts), així com d’altres d’associació il·lícita, desordres, danys i contra l’exercici de drets fonamentals. Fonts jurídiques consultades aclareixen que el primer dels preceptes seria l’article 577 del codi penal, incorporat l’any 2000 per un decret del ministre d’Interior Ángel Acebes (PP). Entre jutges i fiscals hi ha una enorme controvèrsia sobre l’aplicació d’aquest delicte, ja que va ser pensat i ideat per a ser aplicat a Euskadi. La seva aplicació a Catalunya sempre ha estat envoltada de polèmica, com en els casos del jove de Torà, els Tres de Gràcia o Núria Pórtulas. Finalment, però, la negativa de tots els jutjats de guàrdia a aplicar aquest tipus delictiu ha frustrat la intenció de la policia.


La CGT exige al Govern de la Generalitat la dimisión de Felip Puig y Manel Prats

LA CGT EXIGE AL GOVERN DE LA GENERALITAT LA INMEDIATA DIMISION DEL CONSELLER FELIP PUIG Y DEL DIRECTOR GENERAL DE LA POLICIA DE CATALUNYA MANEL PRATS PELAEZ

Una delegación de la CGT hemos asistido a la comparecencia en la que Felip Puig, acompañado por el Director General de los Mossos d´Esquadra, ha intentado justificar toda la oleada de detenciones que se están produciendo y las desproporcionadas actuaciones policiales desde la jornada de huelga general del pasado 29 de marzo.

Las explicaciones que Felip Puig ha dado durante la comparecencia no nos han convencido, ha demostrado que sus intenciones son el endurecimiento del código penal, no para los consejos de administración de los bancos, verdaderos responsables de la precarización de la vida de millones de ciudadanos, sino para aquellos a los que se les pueda criminalizar por sus actos de protesta, dependiendo de un criterio totalmente parcial, el suyo.

A Felip Puig también le ha traicionado el subconsciente cuando ha manifestado que se estaba realizando un trabajo conjunto de la policía, la fiscalía y los jueces, afirmación totalmente contradictoria con lo dicho minutos después de que el poder judicial tiene autonomía y no está influenciado por los políticos.

También ha reconocido que la web “de violentos” no tenía ni la autorización de la Agencia de Protección de Datos ni de los jueces, aunque sí que se habían mantenido conversaciones de manera informal.

Tampoco ha podido explicar lo desproporcionado del número de detenciones y lo disparatado de las acusaciones que se formulan contra los detenidos.

Creemos que Felip Puig no es una persona que tenga cualidades, ni humanas ni conocimientos técnicos como para ocupar esta responsabilidad.

Nos preguntamos si para acceder a una Consellería como esta, se realizan exámenes psicotécnicos de capacitación y se exigen conocimientos de psicologia, etc, ya que si solo es por medio de un nombramiento político, nos parece totalmente insuficiente y poco garantista para los ciudadanos.

La CGT consideramos que si en el equipo de Gobierno de la Generalitat de Catalunya hay alguien con un poco de sentido común hará dimitir inmediatamente de su cargo a Felip Puig y al director de la Policía, Manel Prat, ya que entre los dos forman un tándem que está creando crispación entre una parte muy importante de la ciudadanía, en especial con aquellos que sufren la crisis y sus consecuencias de manera más salvaje.

Carlos Navarro
CGT-Prensa Barcelona